'Het is geen toeval dat Advocaat Kuyt niet in technische staf van Feyenoord wil'

'Het is geen toeval dat Advocaat Kuyt niet in technische staf van Feyenoord wil'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 23:33wo 27-05-2020 om 23:33

Dirk Kuyt wordt volgend seizoen waarschijnlijk de hoofdtrainer van Feyenoord, tot onbegrip van Johan Derksen. De snor begrijpt niet waarom de oud-spits zo belangrijk wordt gemaakt.

Dick Advocaat verlengde onlangs zijn contract, maar lijkt bezig aan zijn laatste jaar. Technisch directeur Frank Arnesen bevestigde aan RTV Rijnmond al dat Kuyt 'een streepje voor' heeft op de overige kandidaten.

Derksen begrijpt dat niet. "De mensen moeten mij uitleggen waarom Dirk Kuyt heilig wordt verklaard in dit land", zegt Derksen voor de camera van Veronica. "Hij heeft een mooie voetbalcarrière gehad, hoor. Ik was verbaasd toen hij van FC Utrecht naar Feyenoord ging. Ik vroeg me af of hij het aankon, maar hij kon het aan. Maar bij Liverpool vroeg ik me dat ook af. Hij heeft zijn carrière bewezen dat hij ieder niveau aankan."

"Hij is jeugdtrainer geworden bij Feyenoord, maar dat deed hij niet zo goed", vervolgt Derksen. "De resultaten waren niet goed, maar ook intern was er veel kritiek op hem. Dit jaar zou hij Feyenoord O21 trainen, maar dat heeft hij niet gedaan. Misschien was hij bang dat het niet goed zou gaan, maar op basis waarvan maken ze van hem trainer van een topclub met ambities? Hij heeft geen enkel cv als trainer."

"Het is geen toeval dat Dick Advocaat hem niet in z'n technische staf wil hebben. Als hij weer een geweldig jaar draait kunnen ze niet zeggen dat hij te oud is en weg moet. Dan blijft hij gewoon nog, want hij heeft het blijkbaar goed naar z'n zin bij Feyenoord."

Ajax en PSV gooiden met Frank de Boer en Phillip Cocu ook onervaren trainers voor de leeuwen. Derksen: "Frank de Boer was vanaf de eerste dag een trainer. Ik vind dat Cocu ook veel fouten heeft gemaakt en het niet heel geweldig gedaan heeft bij PSV."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Derksen?

(2830 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws