Kieft keurt minimaal vijf PSV'ers af: 'Vertrek Dumfries tegenvaller van jewelste'

Kieft keurt minimaal vijf PSV'ers af: 'Vertrek Dumfries tegenvaller van jewelste'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 07:02za 30-05-2020 om 07:02

PSV-captain Denzel Dumfries doet er goed aan om de interesse van AC Milan aan zich voorbij te laten gaan. Het beleid bij de Italiaanse grootmacht is al jaren om te huilen, betoogt Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf.

'Hoewel de interesse van AC Milan iedereen zou vleien, moet PSV'er en international Denzel Dumfries zich niet in zo'n onzeker Italiaans avontuur storten. Het lijkt een mooie uitdaging voor hem, maar als Dumfries iets beter aan de bal wordt, dan kan hij naar een groter en beter geleide Europese topclub dan AC Milan', meent de oud-spits.

Kieft is onder de indruk van de ontwikkeling van Dumfries. 'Met zijn power, fysiek en snelheid bezit hij kwaliteiten om centraal in de verdediging te spelen. Toch, als hij iets comfortabeler wordt aan de bal, kan Dumfries als rechtsachter direct mee bij veel Europese topclubs. Daar zitten ze verlegen om spelers van zijn kaliber. Met zo'n transfer logenstraft hij veel criticasters waarvan ik er ook één was.'

Bovendien zou Dumfries perfect passen bij het spel dat de nieuwe trainer Roger Schmidt voor ogen heeft. Zijn vertrek zou 'een tegenvaller van jewelste zijn omdat de huidige invulling van de andere posities in de verdediging bij PSV ontoereikend zijn.' Volgens Kieft komen ook spelers als Jorrit Hendrix, Pablo Rosario, Ryan Thomas, Érick Gutiérrez én Cody Gakpo tekort.

'Alleen Donyell Malen en Mohamed Ihattaren zijn goed genoeg. Het wordt voor PSV een karwei een fatsoenlijk elftal op de been te brengen', besluit Kieft weinig hoopvol over de Eindhovense titelkansen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou AC Milan een mooie club zijn voor Dumfries?

(5050 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws