Vermoedens van Eredivisie-complot: 'Wat anders de reden dat we niet promoveren?'

Vermoedens van Eredivisie-complot: 'Wat anders de reden dat we niet promoveren?'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 07:25zo 31-05-2020 om 07:25

Bennie Jolink was er heilig van overtuigd dat De Graafschap zou promoveren naar de Eredivisie, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De zanger en fan van de Superboeren denkt dat er sprake is van een complot.

"Er bleken in Nederland te veel beslissingsbevoegde mensen te zijn die vinden dat er in Den Haag Eredivisie-voetbal gespeeld moet worden", doelt Jolink in de Gelderlander op het KNVB-besluit om geen clubs te laten degraderen en promoveren. ADO Den Haag en RKC blijven in de Eredivisie, De Graafschap en Cambuur grepen naast promotie.

"Iedereen zal het ontkennen, maar ik weet honderd procent zeker dat het zo gegaan is. Wat is anders de reden dat we niet promoveren? Ik heb zitten vloeken en tieren. Ja, ik was kwaad", stelt de zanger, die naar mogelijkheden zoekt om De Graafschap te helpen, nu het nieuwe seizoen waarschijnlijk zonder fans van start gaat.

Jolink wil met de supportersclub bijeen komen om stadiongeluiden op te nemen, netjes op anderhalve meter afstand. "Dan kom ik met mijn geluidstechnicus en studioapparatuur en gaan we stadiongeluiden opnemen, die tijdens wedstrijden kunnen worden afgespeeld door een echte kenner. We gaan enorm kabaal maken: Boeren, boeren! Samen alles geven! De trommelaars moeten ook meekomen."

"Dan zeg ik: oké jongens, nu is er gescoord. Dan gaan we keihard juichen met z'n allen. En, maar ik weet niet of dat mag, voor als er een dubieuze beslissing wordt genomen door de scheidsrechter: Boeee!", aldus Jolink.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws