Van Gaal ziet verbeterde uitvoering van Van Gaal: 'Kan hoger niveau aan dan Ajax'

Van Gaal ziet verbeterde uitvoering van Van Gaal: 'Kan hoger niveau aan dan Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 19:12wo 03-06-2020 om 19:12

Louis van Gaal steekt de loftrompet over Daley Blind. Volgens de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal is de dertigjarige verdediger Ajax een verbeterde uitvoering van hemzelf.

"Daley is de verbeterde uitvoering van de speler Louis van Gaal en hij speelt op het allerhoogste niveau", zo stelt Van Gaal in gesprek met Helden Magazine. "Dan moet Daley wel in de as spelen, want daar heb je snelle denkers nodig. Dat zijn Daley en ik allebei. Daley is fysiek gezien wel wat sneller dan ik was en zijn traptechniek is ook nog iets strakker. Dat heeft hij ook geleerd omdat hij zoveel pass- en trapoefeningen heeft gekregen. Die heb ik nooit gehad."

Volgens de ex-toptrainer weet Blind te compenseren dat hij fysiek tekort komt voor de top. "Hij speelt toch in de top, doordat hij in zijn hoofd zo goed is. Vandaar dat ik hem zie als een verbeterde uitvoering van de speler Louis van Gaal." Hij denkt dat de Oranje-international meer in zijn mars heeft. "Ik denk dat hij nog een hoger niveau aankan dan Ajax. Als ze hem tenminste op de juiste plek zetten, die van linker centrale verdediger. Opbouwend is Daley zo ongelooflijk sterk."

Van Gaal haalde Blind in 2014, na het WK in Brazilië, naar Manchester United. Vier jaar later keerde de linkspoot terug in Amsterdam.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws