'Braziliaanse scout heeft me gebeld, ik ken een Argentijn, overal ken ik mensen'

'Braziliaanse scout heeft me gebeld, ik ken een Argentijn, overal ken ik mensen'

09-06-2020 12:34
45

FC Twente heeft sinds dit weekend de beschikking over een technisch directeur met een rijk verleden in het buitenland: Jan Streuer was jarenlang verantwoordelijk voor de scouting bij de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk. Het nieuws van zijn aanstelling in de Grolsch Veste heeft ook zijn internationale netwerk bereikt.

Een Braziliaanse scout van Shakhtar heeft nog steeds contact met Streuer, vertelt de opvolger van Ted van Leeuwen aan 1Twente Enschede. "Die heeft me vandaag (maandag, red.) nog gebeld voor spelers. Ik heb een scout gehad in Argentinië, die werkt nu bij FC Basel. Overal, in ieder land ken ik mensen."

Wedden

Meer odds

FC Twente kan zich echter geen excessieve uitgaven veroorloven in de coronatijden, weet ook Streuer. "We zullen nu ook huurspelers krijgen. Maar het is ook prettiger als je eigen spelers krijgt. Daar moet je eigenlijk naartoe. Eigen spelers verkopen, dat is het beste. Bij Vitesse heb ik bijvoorbeeld Van Wolfswinkel, Pröpper en Van Ginkel gebracht. Die zijn voor geld verkocht. Dat moet je hebben, dat is het mooiste", filosofeert hij.

Voor Streuer telt echter alleen de korte termijn: de in Losser geboren directeur komt niet in een gespreid bedje terecht. "Er moeten zeker tien, misschien wel twaalf nieuwe spelers bij", voegt hij toen in gesprek met Voetbal International. Streuer hoopt zich met FC Twente in de middenmoot van de Eredivisie te nestelen, maar zal creatief moeten zijn op de transfermarkt. "Een spits die één miljoen euro kost, is waarschijnlijk niet goed genoeg voor FC Twente. En een spits die wél goed genoeg is, moet zo vijf à zes miljoen kosten. Dat kunnen we nooit betalen."