Advocaat: 'Drie man erbij en meedoen, nu is het kijken wat je kunt krijgen...'

Advocaat: 'Drie man erbij en meedoen, nu is het kijken wat je kunt krijgen...'

11-06-2020 16:42
64

Dick Advocaat heeft donderdag uitgebreid Feyenoord TV te woord gestaan. De Kleine Generaal verlengde onlangs zijn contract in De Kuip en ziet voldoende perspectief voor het komende seizoen.

Begin maart werden de gesprekken tussen beide partijen geopend. De coronacrisis zorgde vervolgens voor vertraging, maar Advocaat besloot om alsnog bij te tekenen, samen met vaste assistent Cor Pot. "We hebben er niet zo lang over nagedacht om wel of niet door te gaan. We hebben begin maart het eerste gesprek met het bestuur en Frank (Arnesen, red.) erbij. Toen zag het plaatje er heel anders uit dan nu", stelt Advocaat. "Als je dan de afspraak maakt: we proberen het grootste gedeelte van de groep bij elkaar te houden en drie goede spelers erbij te halen, dan kunnen we echt meedoen. En nu moeten we afwachten wat je kunt krijgen..."

Nu is het nog steeds hoogst onzeker hoe de Feyenoord-selectie er na 1 september uit zal zien. Advocaat is echter optimistisch gestemd. "We moeten de groep bij elkaar houden en we kunnen er best drie spelers bij krijgen, met huren of wat dan ook. Als dat lukt, hebben we gewoon een heel vervelend elftal. Om tegen te spelen. En dat heb ik graag. Wij hebben er een goed gevoel bij, al moet het nog wel uitgevoerd worden."

De Kleine Generaal rekent op de technische beleidsbepalers in De Kuip. "Als je me nu vraagt: we hebben nu zestien spelers, waarvan acht onder de 21. Dan moet ik nog kijken wat het wordt. Maar ik heb écht goede hoop dat Botteghin bijtekent, dat Fer bijtekent en dat we toch nog twee of drie jongens erbij kunnen halen."