Zaakwaarnemer Diemers denkt terug aan Richarlison-soap: 'In verder stadium dan nu'

Zaakwaarnemer Diemers denkt terug aan Richarlison-soap: 'In verder stadium dan nu'

11-06-2020 17:10
59

Tim Vrouwe staat momenteel in het oog van de storm bij de grootste transfersoap in de Eredivsie. De zaakwaarnemer van Mark Diemers – begeerd door zowel FC Groningen als Feyenoord – ziet parallellen met de op het laatste moment afgeketste transfer van Richarlison in 2017.

De Braziliaan leek hard op weg naar Ajax, maar koos vlak voor het sluiten van de deal alsnog voor Watford. Vrouwe was toen als tussenpersoon betrokken bij het proces, vertelt hij aan Voetbal International. "Terwijl op dat moment de deal in verder stadium was dan nu tussen Groningen en Mark. Het enige wat Marc Overmars en wij toen konden doen en hebben gedaan, is het accepteren", aldus de spelersbegeleider. "Geloof me, we waren hier allen heel erg ziek van. Vooral omdat Overmars en wij er maandenlang alles aan hadden gedaan om de speler naar Ajax te krijgen."

Het verhaal van Diemers is bekend: de aanvallende middenvelder van Fortuna Sittard was al rond met FC Groningen, maar was nog in de slag met de Zuid-Limburgers over het percentage van de transfersom dat hij zelf zou krijgen. FC Groningen wachtte af en Feyenoord rook zijn kans. "Mark wilde met Feyenoord praten en vervolgens de knoop doorhakken. Aangezien de totale deal na maanden nog altijd niet rond was, is dat zijn goed recht", aldus Vrouwe, die zich bij FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus meldde na de tussenkomst van Feyenoord. Deze was not amused. "Ik kan me dat heel goed voorstellen. Maar ik vond het wel zo netjes hem proactief te informeren."

Hoe de transfersoap afloopt, is nog niet duidelijk. Volgens de laatste berichtgeving heeft FC Groningen nu tot maandag om alle plooien alsnog glad te strijken, daarna kan Feyenoord de gesprekken openen. "FC Groningen en Feyenoord zijn beiden mooie clubs en goede volgende stappen in de loopbaan van Mark. Het is nu aan hem om de keuze te maken", houdt Vrouwe beide opties open.