Telstar stopt met ontbijt en lunch voor spelers: 'Wij brengen het in openbaarheid'

Telstar stopt met ontbijt en lunch voor spelers: 'Wij brengen het in openbaarheid'

13-06-2020 10:25
56

Telstar maakte vrijdag bekend dat het de broekriem moet aanhalen. Voorzitter Pieter de Waard stelt dat de Velsenaren moeten snoeien in de begroting door de coronacrisis. Onder meer vier medewerkers worden ontslagen.

"Concreet betekent het dat we 300.000 euro uit de begroting halen", zegt De Waard in Langs de Lijn En Omstreken van de NOS. "Vier medewerkers zijn betrokken en twee vacatures gaan we niet invullen." Telstar verwacht dat de eerste helft van het komende seizoen zonder publiek wordt gespeeld. "We lopen kaartverloop, sponsorinkomsten en horeca-inkomsten mis."

De hele organisatie wordt kritisch tegen het licht gehouden, terwijl ook de spelers de gevolgen zullen merken. "We stoppen met ontbijt en lunch op de club", aldus De Waard. "Iedereen moet weer zijn eigen lunchpakket meenemen." Coach Andries Jonker toont begrip. "Het gaat natuurlijk niet goed. De club moet in de eerste plaats voortbestaan en dat gaat vóór het budget van het eerste elftal. Dat begrijp ik."

De Waard benadrukt dat Telstar zeker niet de enige profclub in Nederland is die in zwaar weer verkeert. "Het is geen exclusief Telstar-dossier. Iedereen heeft ermee te maken, maar niet iedereen brengt het in de openbaarheid. Wij wel."