Sneijder vreest faillissement: Jongens, laat lekker hangen die dingen!

Sneijder vreest faillissement: "Jongens, laat lekker hangen die dingen!"

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 10:42wo 01-07-2020 om 10:42

Wesley Sneijder hoopt dat er snel duidelijkheid komt rond het onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens naar VoetbalTV. De resultaten laten nog altijd op zich wachten, waardoor het videoplatform afstevent op een faillissement.

Omdat de inkomsten na alle investeringen zijn opgedroogd, overwegen aandeelhouders KNVB en Talpa om per 1 september de stekker uit VoetbalTV te trekken. Het bedrijf zendt beelden uit van amateurvoetballers zonder individuele toestemming van die spelers. Het gaat daarnaast om jongeren vanaf 13 jaar, een kwetsbare groep als het om privacy gaat.

Sneijder schafte het systeem zelf aan voor zijn amateurclub DHSC uit Utrecht en zou het jammer vinden als het verdwijnt. "We zitten al in een moeilijke tijd met z'n allen in het amateurvoetbal. En ik vind gewoon dat het moet blijven", laat hij weten aan Shownieuws.

"En ik zou daar ook best wel wat meer voor willen doen", vervolgt Sneijder. "Ik vind het gewoon belangrijk dat in het amateurvoetbal iedereen daar gewoon naar kan kijken. En wat is er nou mooier dan zo'n simpel systeem, dat je het hele jaar naar je clubje kan kijken? Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Je hebt geen straalwagens nodig, je hebt geen camera's nodig. Je hebt een systeem. Jongens, laat lekker hangen die dingen!"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws