Veronica Inside-boycot blijft: 'Niets meer, niets minder. Het is mijn goed recht'

Veronica Inside-boycot blijft: 'Niets meer, niets minder. Het is mijn goed recht'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 09:01ma 06-07-2020 om 09:01

Laatste update: maandag 6 juli 2020 om 09:03ma 06-07-2020 om 09:03

Merel van Dongen staat achter de Veronica Inside-boycot van de Nederlandse internationals en had niet verwacht dat de beslissing zoveel ophef zou veroorzaken. De Oranje Leeuwin geeft aan dat de mannen van Veronica Inside 'ver afstaan van de normen en waarden waar het Nederlands elftal voor staat'.

Van Dongen laat er in gesprek met het Algemeen Dagblad geen gras over groeien. "Vrijheid van meningsuiting is een groot goed", begint de Oranje Leeuwin. "Ik begrijp de kritiek op onze boycot. Daar heb ik ook naar geluisterd, maar als je continu groepen mensen kwetst, dan komt er een moment dat mensen daar klaar mee zijn en de handen van je af trekken."

Het verbaast Van Dongen dat er zoveel kritiek is op de boycot. "Het verbaast me dat men daar zo van stond te kijken. Daarmee zeg ik niet dat de mannen van Veronica Inside niet meer mogen zeggen wat ze willen, maar dat ik daar als international niet meer aan meedoe. Niets meer, niets minder. Dat is ook mijn goed recht. Ik sta nog steeds honderd procent achter de boycot."

Normen en waarden
"Het staat zo ver af van de normen en waarden waar wij als Nederlands elftal voor staan", vervolgt Van Dongen. "Het kost niets om aardig te zijn tegen elkaar. Luister, van mij hoeft op televisie echt niet iedereen politiek correct te zijn. Maar ik mis wél het inlevingsvermogen op sommige momenten. Het is een huiskamersfeer, maar wel eentje met de impact van een verkiezingsdebat. Dat vergeet men wel eens", sluit Van Dongen af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws