'Lastige klus voor Ajax: Højbjerg blijft liefst in Engeland, ook Everton concreet'

'Lastige klus voor Ajax: Højbjerg blijft liefst in Engeland, ook Everton concreet'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 18:26wo 08-07-2020 om 18:26

Niet alleen Ajax en Tottenham Hotspur, maar ook het Everton van director of football Marcel Brands heeft zijn zinnen gezet op Pierre-Emile Højbjerg. Dat meldt Voetbal International. Het lijkt voor de Amsterdammers een flinke klus te worden om de Deen binnen te halen.

Volgens VI lijkt de voorkeur van de 24-jarige middenvelder bij een langer verblijf in Engeland te liggen, waar Tottenham en Everton concreet voor hem zijn. Het weekblad meldde eerder op de dag dat ook Ajax hoopt op de komst van Højbjerg, die zijn volgend jaar aflopende contract bij Southampton niet wil verlengen. The Telegraph schreef dat hij zo'n zestien miljoen euro moet kosten.

Everton stelt wel een belangrijke voorwaarde, voordat Brands zich mag roeren op de transfermarkt. "Alleen als ik eerst geld binnenbreng, we moeten dus verkopen. Morgan Schneiderlin hebben we aan Nice verkocht. Fraser Hornby gaat naar Stade Reims", zegt hij tegen VI. De spelers leveren elk zo'n twee miljoen euro op. "Het geld dat binnenkomt, kunnen we spenderen. Maar voor de rest is het pas op de plaats."

Premier League winnen
Höjbjerg gaf onlangs al toe dat hij nog niet klaar is in de Premier League. "Ik heb een geweldige band met Southampton, maar ik wil op een hoger niveau spelen dan ik nu doe. Dat weet de club ook. Ik wil de Premier League en de Champions League winnen", liet hij onlangs weten aan het Duitse Sport1.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws