'Al bieden ze me vijf ton om te voetballen, dan wijs ik het nog af. Nooit meer'

'Al bieden ze me vijf ton om te voetballen, dan wijs ik het nog af. Nooit meer'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 07:22do 09-07-2020 om 07:22

Orlando Smeekes heeft op 38-jarige leeftijd het profvoetbal al lang achter zich gelaten en is inmiddels fanatiek kickbokser. Hij zou graag zien dat voetballers ook bokstraining in hun trainingsprogramma opnemen.

Smeekes is topfit en hoopt op 38-jarige leeftijd nog A-vechter te worden. "Leeftijd is voor mij geen issue. Ik zou ook elke voetbalclub aanraden om bokstraining toe te voegen", zegt hij in gesprek met BN DeStem. "Laat die voetballers maar eens écht tot het gaatje gaan, dan krijgen ze een conditie die ze nog nooit hebben gehad. Of ik die training zelf wil geven? Pfoe, misschien wel. Maar dan wil ik geen bal zien!"

De oud-aanvaller speelde onder meer voor Go Ahead Eagles, Helmond Sport en Telstar en ging ook op avontuur in Duitsland en Zuid-Afrika. In 2016 stopte hij, en het liefst zou hij niets meer met voetbal te maken willen hebben. "Ik ken Memphis Depay en Hakim Ziyech. Ik zou verder geen spelers van Oranje op kunnen noemen. En Joey Suk is een goede vriend van me. Maar verder? Al bieden ze me vijf ton om weer te voetballen, dan wijs ik het nog af. Nooit meer", aldus Smeekes, die tijdens zijn carrière ook nooit helemaal in het wereldje paste.

"Ik zit al jaren in de fashion. Als voetballer zat iedereen in de bus de VI te lezen, ik de Elle. Iedereen dacht dat ik homo was omdat ik altijd met die kleding bezig was, maar fashion heeft mij altijd beziggehouden. Dankzij de mode heb ik mijn identiteit gevonden", aldus Smeekes.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws