Promes: 'Blind, Gravenberch en ik hebben meer bravoure, een bepaalde trots'

Promes: 'Blind, Gravenberch en ik hebben meer bravoure, een bepaalde trots'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 09:47za 11-07-2020 om 09:47

Quincy Promes spreekt op de website van Ajax met liefde over zijn stad Amsterdam. De Oranje-international had best wel last van heimwee toen hij actief was bij Spartak Moskou en Sevilla.

"Toen ik in Moskou en Spanje speelde, miste ik Amsterdam zeker. Gewoon het gevoel dat alles dichtbij was, de mentaliteit van de mensen en mijn dierbaren om me heen, dat", zegt de 28-jarige aanvaller, die Sevilla vorige zomer verruilde voor Ajax. "Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn in Amsterdam. Dit is echt mijn stad en Ajax is m'n club."

"Ik heb hier ook geschiedenis liggen, want ik heb hier de jeugdopleiding doorlopen. Ik ben een kind van Ajax en van de stad", vervolgt Promes, die zichzelf een 'typische Amsterdammer' noemt. "Wist je trouwens dat Daley (Blind, red.), Ryan Gravenberch en ik op dit moment de enige geboren en getogen Amsterdammers zijn in het team? In grote lijnen merk je daar niet veel van denk ik, maar wel in details. We hebben meer bravoure dan anderen, meer lef en een bepaalde trots die we uitstralen."

Promes ziet overeenkomsten tussen Amsterdammers. "Echte Amsterdammers zijn een tikkeltje hard, goed gebekt en creatief. Je merkt aan alles dat Amsterdammers de beste willen zijn, nummer één met alles, vooroplopers. Neem alleen al ons gedoogbeleid en onze creativiteit. Amsterdam is ondeugend. Eigenlijk alles wat ik zelf ook ben. Amsterdam en ik hebben hetzelfde karakter."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws