Opschudding in Italië: 'Broertjes Traorè zijn geen broers en heten niet Traorè'

Opschudding in Italië: 'Broertjes Traorè zijn geen broers en heten niet Traorè'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 13:15za 11-07-2020 om 13:15

Hamed Traorè is dit seizoen een vaste kracht bij US Sassuolo, terwijl zijn broer Amad Traorè hoopt op zijn grote doorbraak bij Atalanta Bergamo. Er zijn evenwel twee problemen. Hamed en Amad zouden helemaal geen broers zijn en hun echte naam ook niet Traorè. Ze moeten nu een zware straf vrezen.

In Parma heeft een aanklager vijf Ivorianen beschuldigd van illegale hulp bij immigratie. Het gaat om Bly Blaise Tehe, Atalanta-medewerker Marina Edwige Carine Teher, Zadi Gildas Abou, Larissa Ghislaine Teher en Hamed Mamadou Traorè. Laatstgenoemde zou volgens La Gazetta dello Sport een soort van 'vader in bruikleen' zijn voor de twintigjarige Hamed en achttienjarige Amad.

Valse familiebijeenkomsten
De bal kwam al in 2017 aan het rollen toen drie andere personen (Giovanni Damiano Drago, Demoya Yves Gnoukouri en Kone Abdouraman) werden opgepakt. Drago vertelde dat Tehe valse 'familiebijeenkomsten' verzorgde en op die manier beloftevolle, Ivoriaanse voetballers naar Italië bracht. Waaronder dus ook de 'gebroeders Traorè', die blijkbaar geen familie zijn van elkaar en een andere geboortenaam hebben dan Traorè.

Overigens staan Atalanta en Sassuolo buiten verdenking. De Serie A-clubs waren niet op de hoogte van de affaire. Hamed en Amad zijn tot nu toe enkel gehoord in de zaak. Toch moeten zij vrezen voor een straf. In het verleden kreeg Eriberto da Conceicao Silva - die geboren werd al Luciano Siqueira de Oliveira, maar ook zijn naam veranderde - een schorsing van zes maanden wegens een valse identiteit.

Verjaardag
De 20-jarige Hamed Traorè staat op de loonlijst van FC Empoli, maar speelt op huurbasis voor Sassuolo. Dit seizoen speelde de centrale middenvelder 24 duels. Daarin was hij goed voor drie goals en één assist. Amad Traorè viert deze zaterdag zijn achttiende verjaardag, dat beweren althans zijn huidige papieren. Hij komt momenteel uit voor de O19 van Atalanta.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws