49e (!) blessure voor ervaren Kompany: 'We vrezen dat het relatief serieus is'

49e (!) blessure voor ervaren Kompany: 'We vrezen dat het relatief serieus is'

18-07-2020 20:11
19

Vincent Kompany wacht mogelijk opnieuw een lange revalidatieperiode. De Belgische verdediger, die momenteel bij Anderlecht onder contract staat, moest tijdens de oefenwedstrijd tegen Saint-Étienne (2-1 voor Paars-Wit) vroegtijdig naar de kant.

Bij Anderlecht is men bang dat Kompany er weer lange tijd uitligt, zo geeft coach Frank Vercauteren aan. "Vincent stopte heel plotseling en probeerde niet door te gaan met spelen", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Dan weet je dat het een vervelende blessure kan zijn."

"Het is te vroeg om in te schatten wat Vincent precies heeft", gaat Vercauteren verder. "We moeten nog één of twe dagen afwachten, maar we vrezen dat het relatief serieus is. We moeten er rekening mee houden dat hij lang afwezig is, daar moeten we op voorbereid zijn."

Kompany heeft een geschiedenis als het gaat om langdurige blessures. In 2017 en 2019 kwam de Belgische stopper aan weinig minuten omdat diverse kwetsuren hem parten speelden en volgens schattingen heeft Kompany nu te maken met de 49e blessure in zijn loopbaan.