'We hebben op diezelfde dag ons bezwaarschrift ook naar de KNVB verzonden'

'We hebben op diezelfde dag ons bezwaarschrift ook naar de KNVB verzonden'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 18:53wo 12-08-2020 om 18:53

AZ is niet stiekem en achterbaks geweest toen het bij de UEFA een beter Champions League-ticket wilde afdwingen. Dat zegt Karim Aachboun, juridisch adviseur van de Alkmaarders. Hij stelt dat AZ de KNVB netjes op de hoogte heeft gesteld.

Op 15 mei vroeg AZ aan de UEFA of de KNVB een fout maakte door niet het onderlinge resultaat, maar het doelsaldo als leidend aan te houden. De Alkmaarders wezen daarbij op de Franse voetbalbond, die het eerlijker vonden om het onderlinge resultaat aan te houden in een afgebroken competitie. "We hebben op die dag een afschrift van ons bezwaarschrift per post naar directeur Eric Gudde van de KNVB verzonden", laat Aachboun weten, opgetekend door onder meer Het Parool.

Gudde en ook secretaris-generaal Gijs de Jong moeten volgens Aachboun geweten hebben van het bezwaarschrift van AZ. "Vervolgens heeft secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB op donderdag, het was Hemelvaart, per e-mail contact opgenomen met directeur Robert Eenhoorn van AZ. Hij had van de UEFA gehoord dat we bezwaar hadden gemaakt en vroeg of dat klopte. Ook hij was vanaf dat moment op de hoogte, want wij hebben dat per e-mail bevestigd."

Michael van Praag, UEFA-bestuurder, verweet de Alkmaarders een stiekeme werkwijze. Daar kan de juridisch adviseur zich niet in vinden. "Wij hebben tijdens de procedure alleen geen commentaar gegeven, want dat wil de UEFA niet. Dan doe je dat ook niet want anders ben je onbetrouwbaar. Uiteindelijk hebben we nooit antwoord gekregen van de UEFA. Michael van Praag zegt nog steeds dat AZ stiekem heeft gehandeld, maar dat is dus echt niet het geval"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws