'NAC en Brighton akkoord: Van Hecke volgend seizoen actief in Eredivisie'

'NAC en Brighton akkoord: Van Hecke volgend seizoen actief in Eredivisie'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 07:59do 13-08-2020 om 07:59

Brighton & Hove Albion staat op het punt om Jan Paul van Hecke over te nemen van NAC Breda. De Engelse club denkt hierbij aan een constructie waarbij de verdediger het aankomende seizoen wordt verhuurd aan FC Utrecht.

Dat meldt BN DeStem. NAC zou al akkoord zijn met Brighton over de transfersom, plus bonussen. De verdediger levert de club uit Breda naar verluidt iets meer dan twee miljoen euro op, maar mocht het talent in de toekomst voldoende wedstrijden spelen voor Brighton kan de transfersom oplopen tot drie miljoen euro. Brighton denkt eraan om Van Hecke volgend seizoen te stallen bij Utrecht, zodat hij in de Eredivisie ervaring op kan doen. 

Met deze constructie lijken alle drie de partijen tevreden. NAC kan met de Van Hecke-miljoenen de transfermarkt op, Brighton haalt voor een zacht prijsje een talent op en Utrecht kan volgend seizoen beschikken over een van de meest gewilde Nederlandse talenten op de positie centraal achterin.

Van Hecke wees eerder nog een voorstel van AS Monaco af: hij zag er niets in om door de Ligue 1-club uitgeleend te worden aan het Belgische Cercle Brugge. De zaakwaarnemer van Van Hecke, Louis Laros, behartigt ook de belangen van Utrecht-trainer John van den Brom, waardoor het contact makkelijk kon worden gelegd. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws