Slot: 'AZ legt zich ook niet neer bij de huidige begrotingen in de Eredivisie'

Slot: 'AZ legt zich ook niet neer bij de huidige begrotingen in de Eredivisie'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 07:01vr 14-08-2020 om 07:01

De reuring die AZ veroorzaakte door het rechtstreekse Champions League-ticket van Ajax aan te vechten, vat Arne Slot als een compliment. De trainer ziet het als een teken dat de Alkmaarse club serieus wordt genomen.

"Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen", reageert Slot in een interview met het Algemeen Dagblad. "Twee jaar geleden was iedereen overgegaan tot de orde van de dag als AZ zoiets zou ondernemen. Het feit dat iedereen ermee bezig was én dat mensen direct begonnen te twijfelen toen we in de voorbereiding drie keer met 1-0 verloren, zegt iets."

AZ weigerde zich neer te leggen bij het KNVB-besluit om het belangrijkste Champions League-ticket aan Ajax te geven. Het protest haalde niets uit, maar Slot bekijkt het positief. "Het is precies zoals op het veld. Wij leggen ons ook niet neer bij de begrotingen in de Eredivisie zoals die er zijn", aldus de trainer.

"Op het veld hebben we ons ook nooit neergelegd bij de heersende opvatting dat we kansloos zijn in de Arena, de Kuip of het stadion van PSV. Wat we op het veld hebben laten zien, heeft zich doorgetrokken naar de bestuurskamer. Zo kun je dat wel zien."

Slot liet zich de laatste maanden één keer uit over de juridische strijd van AZ, maar probeerde zich verder afzijdig te houden. "Ik sta achter hetgeen de clubleiding heeft gedaan, maar ik probeerde het wel van me af te houden. Alle focus ligt voor ons op 25 augustus, als we die voorronde van de Champions League spelen (tegen Viktoria Plzen, red.). Daar moeten we maximaal mee bezig zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws