Ajax O19 dendert door in UEFA Youth League en bereikt halve finale

18-08-2020 16:54 Laatste update: 16:59
54

Ajax heeft de halve finale van de UEFA Youth League bereikt. In het Franse Nyon werd het Deense FC Midtjylland met een 1-3 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Ajax wist in de achtste finale knap af te rekenen met Atlético Madrid. Dat gebeurde na een zenuwslopende penaltyserie, waarin keeper Daan Reiziger uiteindelijk de held was met een gestopte én benutte strafschop.

De doelpunten van Ajax werden gemaakt door Christian Rasmussen, Sontje Hansen en debutant Joel Ideho. Midtjylland kwam in de tweede helft nog terug in de wedstrijd, het stond toen al 0-2, doordat Reiziger blunderde. Hij kreeg een terugspeelbal, maar liep hem zelf over de doellijn. Even later maakte Ideho aan alle twijfel een einde door drie minuten na zijn invalbeurt een wondergoal te maken. Midtjylland was niet meer in staat om zich terug te knokken in de wedstrijd.

De halve finale wordt aanstaande zaterdag gespeeld. De tegenstander van Ajax O19 komt uit de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Benfica.