Ajax wint ook van Wolfsberger: Kudus maakt officieuze debuut voor Amsterdammers

18-08-2020 19:49 Laatste update: 19:53
80

Ajax heeft ook zijn derde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van coach Erik ten Hag won in Oostenrijk met 2-0 van Wolfsberger AC door doelpunten van Quincy Promes en Ryan Gravenberch.

Ajax boekte al doelpuntrijke zeges op RKC Waalwijk (6-1) en FC Utrecht (5-1) en pakte de draad dinsdag al snel weer op. Quincy Promes kreeg de bal van Donny van de Beek en schoot al na twee minuten raak: 1-0. De Amsterdammers combineerden er lustig op los en kregen meer goede kansen via Van de Beek en nogmaals Promes, die in de punt van de aanval speelde, terwijl Tadic vanaf links opereerde. Labyad stond ditmaal op rechts.

Na het goede begin zakte het tempo bij Ajax ver terug, waardoor de eerste helft verder weinig vertier opleverde. Coach Erik ten Hag wisselde er in de rust opnieuw lustig op los: tien nieuwe veldspelers maakten hun opwachting, waaronder aanwinst Mohammed Kudus. De Ghanees, die een prima indruk maakte, vormde een middenveld met Kenneth Taylor én Gravenberch, die na 53 minuten voor de 2-0 zorgde na een fraaie combinatie met Lassina Traoré.

Ajax controleerde en had weinig meer te duchten van Wolfsberger, maar echt grote kansen bleven in het vervolg uit. De Amsterdammers spelen zaterdag hun volgende oefenwedstrijd, dan is Red Bull Salzburg de tegenstander.