Cruijff feliciteert Koeman: Ik heb Victor Font en Xavi niks beloofd

Cruijff feliciteert Koeman: "Ik heb Victor Font en Xavi niks beloofd"

20-08-2020 11:19 Laatste update: 11:27
33

Jordi Cruijff is blij met de aanstelling van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona. Het was nu of nooit, weet de zoon van de legendarische nummer 14.

"Koeman kent de club en is een legende. Bij het Nederlands elftal heeft hij het heel goed gedaan", weet Cruijff, die onlangs de nationale ploeg van Ecuador verruilde voor het Chinese Shenzhen FC, tegen het Spaanse radioprogramma El Larguero. "Het was nu of nooit voor Koeman."

Wedden

Meer odds

De naam van Cruijff valt de laatste dagen regelmatig in Camp Nou. Victor Font, die in 2021 de nieuwe president van Barça wil worden, heeft de Nederlander op het oog als nieuwe technisch directeur. Cruijff moet gaan samenwerken met de beoogde trainer Xavi Hernández.

"Ik heb Victor Font en Xavi niks beloofd", benadrukt Cruijff, die afgelopen zomer ook al in beeld zou zijn geweest om de ontslagen Eric Abidal op te volgen. "Nee, deze zomer heb ik ook niet met Bartomeu (huidige president, red.) gesproken."

Cruijff houdt ondertussen de situatie van Lionel Messi scherp in de gaten. De Argentijnse aanvoerder zou ongelukkig zijn. "Of ik bang ben dat Messi deze zomer vertrekt? Ik bid dat het niet gebeurt. Ik hoop dat hij rustig gaat nadenken en dat Barça hem ervan kan overtuigen dat er op termijn weer prijzen gewonnen zullen worden."