ADO heeft spits binnen: 'Hij heeft zich bewezen op Keuken Kampioen Divisie-niveau'

ADO heeft spits binnen: 'Hij heeft zich bewezen op Keuken Kampioen Divisie-niveau'

24-08-2020 16:58 Laatste update: 16:58
41

Jonas Arweiler speelt zijn wedstrijden komend seizoen in het shirt van ADO Den Haag. De Duitse spits wordt door de club uit de residentiestad voor één seizoen gehuurd van FC Utrecht.

De 23-jarige Arweiler wordt maandag gepresenteerd door ADO. "Jonas is een jonge spits, die altijd enorm hard werkt en zich bewezen heeft op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie", geeft Martin Jol, Hoofd Technisch Hart van ADO aan. "Hopelijk kan hij, samen met ons, de volgende stap in zijn carrière maken. Wij denken dat Jonas een spits is die dankzij zijn instelling snel een binding zal krijgen met ons publiek."

Arweiler hoefde zelf niet lang na te denken toen ADO zich voor hem meldde. "Ik heb alleen maar positieve dingen gehoord over de club en ben zeer blij met deze stap", geeft de spits aan. "Ik kan hier doorgroeien en dat is precies wat ADO Den Haag zelf ook voor ogen heeft. De club wil weer stappen vooruit maken. Het is mooi dat ik de kans krijg om daar aan bij te dragen."

Multifunctioneel
"Ik vind het belangrijk om multifunctioneel te zijn. Ik kan goed afwerken, maar hou er ook van om in het spel betrokken te worden, tussen de linies te komen, open te draaien en steekpasses te geven", vervolgt Arweiler. "Daarnaast ben ik groot en kan ik een bal vasthouden. Ik kan niet wachten om dat bij ADO Den Haag te laten zien."

De Duitse spits speelde zijn wedstrijden vooral voor Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Hij kwam tot 55 duels in het shirt van Jong Utrecht, wist daarin vijftien keer het net te vinden en gaf dertien assists.