'De finale was eigenlijk een perfecte droom, zoals je het in je hoofd hebt'

'De finale was eigenlijk een perfecte droom, zoals je het in je hoofd hebt'

27-08-2020 21:39
25

Luuk de Jong leeft nog altijd in een roes na de Europa League-finale van afgelopen vrijdag. De spits van Sevilla maakte twee goals en hielp zijn ploeg daarmee naar de winst van het tweede Europese toernooi.

De lange spits kopte twee keer raak en mede door die goals werd Internazionale met 3-2 verslagen. "De finale was eigenlijk een perfecte droom", zegt De Jong tegen FOX Sports. "Het was hoe je een finale van tevoren in je hoofd hebt, dat je twee keer mag scoren en de finale daardoor ook nog wint."

Van tevoren dacht de Doetinchemmer al stiekem aan een hoofdrol. "Als je zulke finales gaat spelen denk je tijdens de week er naartoe al aan hoe de wedstrijd zou kunnen lopen. Dan droom je er gewoon van om te scoren en te winnen."

In het interview werden ook de koppen van de Spaanse kranten doorgenomen, waarbij vooral werd stilgestaan bij het feit dat De Jong zich ondanks drie goals in de halve finale en in de finale geen held wil noemen. "Nee, nee. Zeker niet. Dat is denk ik wel echt typisch Luuk de Jong, ja."