Feyenoord haalt talentvolle trainer: Een mooiere uitdaging is er bijna niet

Feyenoord haalt talentvolle trainer: "Een mooiere uitdaging is er bijna niet"

28-08-2020 10:04 Laatste update: 10:38
21

Feyenoord heeft de staf voor het nieuwe Onder 21-team rond. Koen Stam wordt de assistent-trainer van Rini Coolen bij het beloftenelftal, melden de Rotterdammers.

De 33-jarige Stam heeft een contract voor één seizoen getekend in de Kuip. Arnold Scholten is de andere assistent van Coolen bij Feyenoord. "Koen heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg getimmerd als trainer", zegt technisch directeur Frank Arnesen op de website van Feyenoord. "Nu is het tijd voor de volgende stap: bij een van de grootste clubs van Nederland het beloftenelftal vormgeven én laten presteren. Een mooiere uitdaging is er bijna niet."

Stam was als voetballer onder meer actief bij Excelsior en FC Volendam en begon al vroeg aan zijn trainerscarrière. Sinds 2010 heeft hij in verschillende gewerkt bij FC Volendam en AZ en ook was hij assistent-bondscoach van Nederland Onder 18. Van 2018 tot 2020 was hij trainer van Jong AZ. Deze zomer vertrok hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

"Er zit heel veel potentie in deze groep", zegt Stam in een reactie. "Een prettige mix van eigen kweek en nieuwe aanwas. Aan ons als trainersstaf de taak om het beste uit ze naar boven te halen. Dat er behoorlijk wat op het spel staat is duidelijk."