'Mogelijk Memphis-vertrek heeft invloed op toekomst van Boadu bij AZ'

'Mogelijk Memphis-vertrek heeft invloed op toekomst van Boadu bij AZ'

28-08-2020 10:50 Laatste update: 11:01
88

Myron Boadu is volgens France Football de ideale zomerversterking voor Olympique Lyon. De AZ-spits wordt door het invloedrijke Franse medium naar voren geschoven in de zoektocht naar een nieuwe aanvaller.

Olympique Lyon moet zich wapenen op een vertrek van Memphis Depay, die nog een contract voor een jaar heeft en mogelijk deze zomer verkocht moet worden. Ook spits Moussa Dembélé lijkt deze zomer de stap naar een Europese topclub te maken, terwijl spelmaker Houssem Aouar eveneens onhoudbaar lijkt na de succesreeks van Lyon in de Champions League.

Volgens France Football is Boadu de ideale nieuwe man in het 3-5-2 systeem van Rudi Garcia. De coach zoekt naar een snelle speler met veel kracht en werklust en het vermogen om doelpunten te scoren. Boadu beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak bij AZ, met veertien doelpunten in de Eredivisie. Als alternatief voor Boadu omcirkelt France Football de naam van de achttienjarige Uruguayaan Facundo Pellestri, die op de vleugels van Peñarol schittert.