Feyenoord vergeet kansen af te maken tegen HSV en gaat ten onder in Helden Cup

28-08-2020 17:46
70

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Hamburger SV verloren: 0-1. In Oostenrijk creëerde de ploeg van trainer Dick Advocaat voldoende kansen, maar het net werd niet gevonden. Aan de andere kant van het veld sloeg HSV wel koelbloedig toe.

De oefenwedstrijd in het kader van de Helden Cup bracht maar weinig spektakel. Het spel lag in de eerste helft vaker stil dan dat de bal rolde: beide ploegen maakten een karrenvracht aan overtredingen en de scheidsrechter moest meerdere keren ingrijpen met een gele kaart.

De beste kansen in het eerste bedrijf waren voor de Rotterdammers, die ook verreweg het meeste balbezit hadden. Steven Berghuis, die fit genoeg was om te starten, miste oog in oog met HSV-keeper Julian Pollersbeck. Niet veel later vond ook Bryan Linssen Pollersbeck op zijn pad, terwijl Nicolai Jörgensen vlak voor rust de paal raakte.

Vanuit het niets kwam HSV in de tweede helft op voorsprong: Manuel Wintzheimer kon alleen op Feyenoord-keeper Justin Bijlow af en faalde niet. Na het doelpunt besloot Advocaat zes spelers naar de kant te halen, maar een doelpunt leverde het de Rotterdammers niet meer op. Eerder speelde Feyenoord al gelijk tegen Arminia Bielefeld: 0-0.