De Jong kon pas na 17.00 opstelling maken: Dat is geen werken, man!

De Jong kon pas na 17.00 opstelling maken: "Dat is geen werken, man!"

28-08-2020 21:29 Laatste update: 21:45
66

SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC zijn gal gespuwd. De Leeuwarders wisten vrijdagmiddag laat pas wie ze op konden stellen tijdens hun eerste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van het seizoen.

De selectie van Cambuur had één dag van tevoren een coronatest ondergaan. "Na 24 uur krijg je de uitslag van de test: dat was één uur 's middags. Nou, één uur werd twee uur, maar twee uur werd vanmiddag (vrijdag, red.) vijf uur", baalde De Jong voor de camera van FOX Sports. "Ja... Dat is geen werken, man!"

Wedden

Meer odds

De Cambuur-trainer pleitte dan ook voor een alternatief coronabeleid. "Ze hebben het druk, want het is uitverkoop met de tests, dat snap ik wel. Maar dit is niet hoe het moet. Dan moet je misschien denken aan twee dagen van tevoren. Want dit is niet te doen."

De lijstaanvoerder van de vorige, voortijdig afgebroken Keuken Kampioen Divisie-jaargang trapte om 21.00 uur af tegen NEC. Eerder op de avond speelden Jong FC Utrecht en FC Eindhoven de allereerste wedstrijd van het seizoen 2020/2021.