Elia: 'Hij probeert zich eronderuit te lullen, hopelijk trappen ze er niet in'

Elia: 'Hij probeert zich eronderuit te lullen, hopelijk trappen ze er niet in'

30-08-2020 18:13 Laatste update: 19:38
115

Eljero Elia hoopt dat de man die hem en zijn gezin bedreigde een passende straf krijgt. Zijn nieuwe club FC Utrecht is het aanspreekpunt voor de politie.

Elia tekende twee weken geleden in Utrecht en kreeg niet veel later een serieuze bedreiging richting zijn hoofd van iemand die zich voordeed als FC Twente-fan. 'Als je in Enschede komt, trekken we jouw kankerkop van je romp en steken we je kind in de fik', luidde de tweet. Elia stapte naar de politie en deed aangifte.

"Ik wil me er niet te veel meer mee bezig houden, ik heb het aan de club overgelaten", reageert Elia in gesprek met De Telegraaf. De man achter het account, ene Gerard uit Enschede, ontkende tegenover het Algemeen Dagblad achter de tweet te zitten. "Mijn beste vrienden zijn allemaal donkere mensen."

Elia gelooft geen woord van de spijtbetuiging. "Als je verder in die comments kijkt, wat hij allemaal schrijft, dan zie je dat hij regelmatig van dat soort dingen schrijft. Hij probeert zich eronderuit te lullen, maar ik hoop dat ze er niet intrappen. Ik ga ervan uit dat het goed wordt opgelost."