'Man United gaat na Van de Beek-deal voor volgende grote transfer'

'Man United gaat na Van de Beek-deal voor volgende grote transfer'

31-08-2020 19:14
74

Manchester United is na de komst van Donny van de Beek nog niet klaar op de transfermarkt. De club wil zich ook gaan melden voor Dayot Upemecano, verdediger van RB Leipzig.

Dat melden The Telegraph en ESPN. Upamecano is een van de revelaties van Leipzig, dat het afgelopen seizoen de halve finale van de Champions League wist te bereiken. Daarin maakte de Franse verdediger (21) veel indruk. Man United wil hem nu naar Old Trafford halen en overweegt een bod op hem te doen.

Naar verluidt heeft Upamecano een ontsnappingsclausule van 42 miljoen euro in zijn contract staan, maar die geldt alleen na het seizoen 2020/2021. Maar zolang wil manager Ole Gunnar Solskjaer niet wachten. Hij hoopt nog voor het sluiten van de transfermarkt over Upamecano te kunnen beschikken.

Het is geen geheim dat Man United wil investeren in een verdediger. Solskjaer ziet in Upamecano de ideale verdedigingspartner van aanvoerder Harry Maguire en lijkt niet het volste vertrouwen te hebben in Victor Lindelöf en Eric Bailly, aankopen van José Mourinho.