'Slechts twee (!) ploeggenoten steunen Messi: Barça-spelers houden zich stil'

'Slechts twee (!) ploeggenoten steunen Messi: Barça-spelers houden zich stil'

01-09-2020 11:27 Laatste update: 12:49
71

De verhalen rondom het mogelijke vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona houdt de gemoederen bezig in Spanje, maar binnen de selectie van de club blijft het stil. Alleen Luis Suárez en Arturo Vidal hebben zich achter de Argentijnse superster geschaard.

De rest van de selectie waagt zich niet aan uitspraken over de situatie van Messi, geeft Sky Sports aan. Opvallend, aangezien Messi de grote man is bij Barcelona. Dat alleen Suárez en Vidal, die zelf ook op de nominatie staan om te vertrekken uit Camp Nou, vechten voor een langer verblijf van de aanvaller zegt het nodige over de huidige situatie bij de club. 

Wedden

Meer odds

Messi ziet zichzelf niet meer als een onderdeel van de Barcelona-selectie en heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Manchester City is een van de gegadigden om de Argentijn binnen te halen, maar heeft te maken met de Financial Fair Play-regels. "De FFP-regels zijn er om clubs als City tegen te houden", is Sky Sports-verslaggever Ben Ransom stellig. "Het moet frustrerend zijn om een van de rijkste clubs ter wereld te zijn, maar je geld niet uit te kunnen geven."

"Als Juventus, een club die laten we zeggen ongeveer 110 miljoen euro minder verdient dan City op jaarbasis, een deal kan sluiten met Cristiano Ronaldo... Dan moet City op de een of andere manier Messi binnen kunnen halen", aldus Ransom.