AZ treft oude bekende Sol: 'We weten hoe ze spelen, op dat vlak niet lastig'

AZ treft oude bekende Sol: 'We weten hoe ze spelen, op dat vlak niet lastig'

01-09-2020 11:59 Laatste update: 12:49
58

AZ komt in de volgende voorronde van de Champions League een oude bekende tegen. Bij Dinamo Kiev staat Fran Sol, voormalig spits van Willem II, in de spits. Hij verwacht een moeilijke wedstrijd.

"Helaas voor ons wordt het een lastige wedstrijd, maar we zullen zien hoe het gaat", vertelt Sol in gesprek met ELF Voetbal. Kiev speelt thuis, dus Sol keert niet terug naar Nederland. "Dat had wel heel leuk geweest, ik heb daar nog steeds vrienden wonen, maar om eerlijk te zijn is het beter om thuis te spelen. Ondanks dat er geen supporters mogen zijn blijft het toch een voordeel."

Sol denkt dat de verschillen tussen AZ en Kiev klein gaan zijn, helemaal omdat er niet twee wedstrijden worden gespeeld, maar één. "De manier waarop AZ speelt is herkenbaar. We weten wat ze doen. Op dat vlak wordt het niet lastig. Historisch gezien is Dinamo Kiev een wat grotere club, maar ik denk dat het een 50/50-wedstrijd gaat worden."

Eén kans
Kiev richt zijn pijlen vol op de Champions League dit jaar, zo geeft Sol aan. "Het is ons grootste doel van het seizoen, en dus zullen we alles geven om weer in de Champions League te komen." Dit wordt door het nieuwe systeem, waarbij maar één wedstrijd wordt gespeeld, wel lastiger. "Voor de supporters wordt het enorm interessant om te kijken, maar voor ons is het lastiger, omdat je maar één kans hebt."