Van de Beek-transfer gevaarlijk voor grote United-naam: 'Ik vrees voor Pogba'

Van de Beek-transfer gevaarlijk voor grote United-naam: 'Ik vrees voor Pogba'

01-09-2020 22:14
67

Voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren denkt dat Donny van de Beek een gouden aankoop is voor Manchester United. Hij verwacht zelfs dat Paul Pogba moet vrezen voor zijn plek in de basis op Old Trafford.

Er wordt verwacht dat Manchester United en Ajax de deal een dezer dagen bekend gaan maken. "Van de Beek is precies als Frank Lampard tijdens zijn beste dagen", haalt McClaren een vergelijking aan in gesprek met talkSPORT. "Hij komt in het strafschopgebied, maakt doelpunten, geeft assists. Zijn statistieken, gemiddeld één doelpunt in drie wedstrijden, zijn fantastisch. Hij is een geweldige speler."

McClaren vergelijkt Van de Beek met Bruno Fernandes en denkt dat die twee een goede klik gaan krijgen. "Fernandes heeft de pass dat wanneer Van de Beek in het strafschopgebied komt, hij hem er zo tussenuit pikt. Dat heeft United nu nog niet."

Pogba
De voormalig Twente-coach denkt dat de komst van de Ajax-middenvelder weleens ten koste kan gaan van Pogba. "In ben bang voor Pogba", geeft McClaren aan. "Je kan Van de Beek niet gebruiken als controlerende middenvelder, hij moet als 'acht' of 'tien' spelen. Pogba staat op het moment op 'acht' en Fernandes op 'tien'. Ole (Gunnar Solskjaer, red.) weet dat hij een sterke selectie moet hebben met het oog op de Champions League. Maar misschien wil hij wel een meer constante speler dan Pogba op die positie", sluit McClaren af.