Waarschuwing voor Koeman: 'Zorgen dat je niet alleen maar Nederlanders koopt'

Waarschuwing voor Koeman: 'Zorgen dat je niet alleen maar Nederlanders koopt'

04-09-2020 12:02 Laatste update: 12:05
88

Ronald de Boer vindt dat Ronald Koeman op moet passen met de mogelijke transfers van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona. Volgens de FOX Sports-analist en oud-voetballer van de Spaanse club moet het 'geen Nederlandse enclave worden in Camp Nou'.

In de tijd van De Boer speelden er ook een groot aantal Nederlanders bij Barcelona. "In onze tijd had je het gevoel dat de verhouding Nederlands-Spaans fifty-fifty was", geeft hij aan in gesprek met FOX Sports. "Er zaten inclusief de technische staf wel elf of twaalf Nederlanders bij het team. Achteraf gezien was dat niet goed. Dat moet je echt in acht nemen, je moet zorgen dat je niet alleen maar Nederlanders koopt."

Het Algemeen Dagblad bracht vrijdag naar buiten dat Memphis en Wijnaldum zo goed als rond zijn met Barcelona. De Boer begrijpt Koeman wel. "Wijnaldum zou als pendelaar het cement tussen de stenen kunnen zijn. En Memphis Depay voegt individueel echt iets toe, hij kan uit het niets iets creëren."

Nederlandse enclave
Mochten Memphis en Wijnaldum naar Barcelona vertrekken, komt het aantal Nederlanders bij de club op zes. Koeman, Alfred Schreuder, Frenkie de Jong en Ludovit Reis voetballen al bij de Spaanse grootmacht. "Je ziet dit natuurlijk ook bij Duitse en Portugese trainers, die halen ook veel landgenoten naar hun club. Je trekt als trainer aan spelers die je goed kent en die goed bij jou passen qua mentaliteit en karakter. Maar het zou sterk zijn als Ronald Koeman nu een goede speler uit de Spaanse competitie haalt", sluit De Boer af.