Ten Cate hekelt 'dwingende stem' bij Oranje: Heel vreemd, het is een gotspe

Ten Cate hekelt 'dwingende stem' bij Oranje: "Heel vreemd, het is een gotspe"

07-09-2020 07:52
73

Henk ten Cate zet vraagtekens bij de rol van de media rondom de benoeming van de nieuwe bondscoach. Het valt hem op dat altijd dezelfde namen worden genoemd.

Een week geleden stelde Louis van Gaal zichzelf kandidaat, terwijl Frank Rijkaard en Frank de Boer ook regelmatig de revue passeren in bepaalde media. En volgens Kees Jansma is Ten Cate de favoriet van de spelersraad van Oranje. Ten Cate vindt dat de Nederlandse pers een veel te 'dwingende stem' heeft in de selectieprocedure.

"Blijkbaar zijn er maar vier of vijf die Oranje kunnen trainen? Heel vreemd. Het is een gotspe", reageert hij bij Studio Voetbal. "Een beetje raar als je je laat leiden door de media. Het eerste wapengekletter is begonnen. Er zijn heel duidelijk voorkeuren. Jullie hebben ook voorkeuren. Het gaat om lijntjes. De ene krant zegt ja, de ander nee. Het ene tv-programma is voor, het andere tegen."

"Het is een stukje politiek", aldus de 65-jarige Amsterdammer. "Volgens mij moet je als organisatie gewoon een profiel maken van de werknemer die je voor een bepaald traject wil hebben. In dit geval een trainer."