Berghuis beulde zichzelf af tijdens coronacrisis: 'Een betere atleet worden'

Berghuis beulde zichzelf af tijdens coronacrisis: 'Een betere atleet worden'

09-09-2020 16:38
55

Steven Berghuis heeft zich tijdens de voetballoze maanden in het zweet gewerkt in Rotterdam. De Feyenoord-aanvoerder stond vroeg op en werd samen met ploeggenoot Róbert Bozeník onder handen genomen door de Australische performance coach Leigh Egger.

Berghuis was niet tevreden over zijn snelheid op de eerste meters en besloot daar samen met Egger aan te werken. "Ik had de tijd eraan te werken, ik heb de kans gehad een betere atleet te worden", vertelt hij in een interview met Voetbal International. "Wat de goede van de minder goede spelers onderscheidt, is de beschikbaarheid. Er staan als het moet. Nou, als wij gaan beginnen, zorg ik dat er sta."

Of het harde werken zijn vruchten af gaat werpen, is nog even afwachten. Berghuis heeft wel een deel van de voorbereiding moeten missen vanwege een bacteriële infectie. Of het één met het ander te maken heeft, kan hij niet met zekerheid zeggen. "Ik heb zó hard getraind dat mijn weerstand misschien wat minder was, maar daarover bestaat geen duidelijkheid", vermoedt de linkspoot uit Apeldoorn, die echter absoluut geen spijt heeft van zijn extra arbeid. "Ik kon elke dag bij mijn dochter Joy zijn, zelfs op momenten dat ik er voorheen nooit was én ik had de tijd te werken aan mijn tekortkomingen als voetballer."