Derksen over nieuw Veronica Inside-seizoen: 'Geen contact meer gehad'

Derksen over nieuw Veronica Inside-seizoen: 'Geen contact meer gehad'

10-09-2020 12:26 Laatste update: 12:31
228

Veronica Inside keert vrijdag terug met een nieuw seizoen. Johan Derksen is niet van plan een blad voor de mond te nemen na de rel van deze zomer.

Na de opmerking van Derksen over rapper Akwasi en de daaropvolgende uitzending waarin presentator Wilfred Genee René van der Gijp en Derksen 'liet vallen', leek het nooit meer goed te komen tussen het drietal. Een ingreep van John de Mol, die in een mail aan Derksen schreef dat een breuk 'vergaande consequenties zou hebben', zorgde ervoor dat het drietal - tegen de zin van Derksen en 'Gijp' in - toch besloot om door te gaan.

Contact hebben Genee, Derksen en Van der Gijp sindsdien niet meer gehad. "We hebben geen contact meer gehad, maar een apart gesprek is niet nodig. We gaan gewoon weer zitten", aldus Derksen in het Algemeen Dagblad. "Als je van te voren bij elkaar gaat komen, ga je weer een uitzending zitten regisseren. Dat is niet onze kracht. Ik maak me ook geen zorgen over de chemie. Daarvoor hebben we genoeg meegemaakt. We hebben vaker goeie televisie gemaakt na incidenten."

Derksen is niet van plan voorzichtiger te zijn met zijn uitspraken. "Ik ben niet veranderd. Ik vind dat we ons moeten blijven onderscheiden en dus alles kunnen blijven zeggen", aldus Derksen, die de helft van zijn jaarsalaris aan een goed doel doneert omdat hij niet wil worden neergezet als geldwolf.