Oranje-voorselectie bekend: Lodeweges verrast met liefst 38 spelers

Oranje-voorselectie bekend: Lodeweges verrast met liefst 38 spelers

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 20:02zo 20-09-2020 om 20:02

Laatste update: zondag 20 september 2020 om 20:15zo 20-09-2020 om 20:15

De KNVB heeft zondagavond de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de interlands tegen Mexico, Bosnië en Italië bekendgemaakt. Pablo Rosario, Javairo Dilrosun, Davy Klaassen en Timothy Fosu-Mensah maken hun rentree.

Ook Steven Berghuis, Donyell Malen en Daley Blind zitten er in vergelijking met de vorige Oranje-selectie weer bij. AZ is hofleverancier met vijf internationals, gevolgd door het viertal van Ajax. PSV levert drie spelers en Leroy Fer en Berghuis vormen het Feyenoord-contingent.

Het Nederlands elftal speelt in oktober drie interlands. Eerst wordt er geoefend tegen Mexico (7 oktober), waarna de Nations League wordt hervat met uitwedstrijden tegen Bosnië (11 oktober) en Italië (14 oktober). Onder interim-bondscoach Dwight Lodeweges begonnen de Oranje-internationals met twee thuiswedstrijden: Polen (1-0) en Italië (0-1).

De kans is groot dat in oktober een nieuwe bondscoach op de bank zit. Frank de Boer is de enige kandidaat om de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman op te volgen. De gesprekken met de clubloze trainer zitten naar verluidt in de afrondende fase.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws