Oranje-voorselectie bekend: Lodeweges verrast met liefst 38 spelers

Oranje-voorselectie bekend: Lodeweges verrast met liefst 38 spelers

20-09-2020 20:02 Laatste update: 20:15
145

De KNVB heeft zondagavond de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de interlands tegen Mexico, Bosnië en Italië bekendgemaakt. Pablo Rosario, Javairo Dilrosun, Davy Klaassen en Timothy Fosu-Mensah maken hun rentree.

Ook Steven Berghuis, Donyell Malen en Daley Blind zitten er in vergelijking met de vorige Oranje-selectie weer bij. AZ is hofleverancier met vijf internationals, gevolgd door het viertal van Ajax. PSV levert drie spelers en Leroy Fer en Berghuis vormen het Feyenoord-contingent.

Het Nederlands elftal speelt in oktober drie interlands. Eerst wordt er geoefend tegen Mexico (7 oktober), waarna de Nations League wordt hervat met uitwedstrijden tegen Bosnië (11 oktober) en Italië (14 oktober). Onder interim-bondscoach Dwight Lodeweges begonnen de Oranje-internationals met twee thuiswedstrijden: Polen (1-0) en Italië (0-1).

De kans is groot dat in oktober een nieuwe bondscoach op de bank zit. Frank de Boer is de enige kandidaat om de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman op te volgen. De gesprekken met de clubloze trainer zitten naar verluidt in de afrondende fase.