Willem II komt met statement en wijst naar UEFA: 'Dan hadden we controle'

Willem II komt met statement en wijst naar UEFA: 'Dan hadden we controle'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 14:37vr 25-09-2020 om 14:37

Willem II wijst in een reactie op de collectieve verontwaardiging over het supportersfeest vlakbij het stadion naar de UEFA. De bijeenkomst was beter onder controle gebleven als de Europese voetbalbond toeschouwers had toegestaan, aldus de club.

De gemeente Tilburg verleende deze week een vergunning voor het supportersplein, waar fans met handhaving van de coronaregels gezamenlijk de wedstrijd mochten bekijken. Een groep van zo'n 800 aanwezigen hield echter geen afstand. Willem II heeft vrijdag de situatie met de gemeente besproken.

"Wij vinden dat de gemeente de juiste afweging heeft gemaakt om onze supporters op één plek samen te laten komen en te faciliteren", reageert algemeen directeur Martin van Geel op de clubsite. "Daarmee wordt voorkomen dat Willem II-supporters zich ongecontroleerd door de binnenstad en daarbuiten gaan begeven. Want dat al onze supporters na vijftien jaar weer een Europese thuiswedstrijd voor de buis zouden gaan bekijken, is een utopie."

"Daarentegen betreuren wij dat op het plein de corona-richtlijnen niet opgevolgd zijn. Ieder individu moet zijn of haar verantwoordelijkheid daarin nemen", benadrukt Van Geel, die ook wijst naar de UEFA. Vanwege de reglementen van de Europese voetbalbond mochten bij Willem II - Rangers FC geen supporters aanwezig zijn.

"Bij onze eerste competitiewedstrijd (afgelopen zondag, red.) waren bijna 4000 supporters aanwezig. Dat is uitstekend verlopen, mede doordat we weten welke personen in ons stadion aanwezig zijn en daar dus controle over hebben", aldus Van Geel. "Het veilig, verantwoord en gelijkmatig voller krijgen van voetbalstadions is in onze ogen de beste oplossing voor het voorkomen van dergelijke escalaties."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws