Emanuelson: 'Kies ik voor een club als RKC, of ga ik voor Utrecht?'

Emanuelson: 'Kies ik voor een club als RKC, of ga ik voor Utrecht?'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 12:26di 29-09-2020 om 12:26

Urby Emanuelson weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De middenvelder is op amateurbasis aan FC Utrecht verbonden, nadat zijn contract op 1 juli van dit jaar afliep. Hij geeft aan nog niet helemaal duidelijk te hebben wat hij wil.

Bij Utrecht zijn ze maar wat blij met Emanuelson, die met zijn ervaring een belangrijke rol vervult binnen de selectie. "Ze willen bij Utrecht dat ik na mijn carrière bij de club blijf. Dat zie ik ook zitten, dat lijkt me zelfs aantrekkelijk, maar ik wil ook nog wel gewoon voetballen", geeft Emanuelson aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De 34-jarige middenvelder kan lachen om de term 'vaderfiguur'. "Laten we het een mentor noemen. Niemand van de medespelers wil dat ik wegga, haha. Ik speel misschien niet vaak, maar ik ben een volwaardig lid van de selectie. Met jongens als Davy van den Berg praat ik veel. En met Gyrano Kerk ook. Dat zijn jongens die ik wat kan leren."

Toch durft Emanuelson niet te zeggen of zijn toekomst daadwerkelijk bij de club uit de Domstad ligt. "Misschien dat er nog wel een club is die denkt van: hij is vrij, wij nemen hem. Ik ben nu wel op een leeftijd dat ik denk van: wat wil ik? Kies ik voor bijvoorbeeld een club als RKC, waar ik elke week speel? Of ga ik toch voor Utrecht, waar ik niet altijd speel, maar waar ik die mentorrol kan vervullen? Dat zullen we de komende tijd uit gaan zoeken", sluit de middenvelder af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws