Ongeslagen FC Twente en zegeloos FC Emmen gelijkwaardig aan elkaar

03-10-2020 22:50
51

FC Twente blijft na vijf Eredivisie-duels ongeslagen en FC Emmen wacht nog altijd op zijn eerste competitiezege. Beide ploegen ontliepen elkaar echter weinig tijdens hun onderlinge treffen in Enschede, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Ajax-huurling Kik Pierie debuteerde voor FC Twente, terwijl de door FC Utrecht begeerde Glenn Bijl zijn misschien wel laatste wedstrijd voor FC Emmen speelde. Beide ploegen maakten er geen vermakelijke eerste helft van in de lege Grolsch Veste. Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg echter vanuit het niets een grote kans: Tyronne Ebuehi had de 1-0 voor het inschieten, maar Miguel Araujo was Emmens reddende engel op de doellijn.

FC Twente ging er vervolgens meer werk van maken, deelde een paar speldenprikjes uit en werd na rust in het zadel geholpen. Simon Tibbling liet zich op eigen helft van de bal zetten en Vaclav Cerny strafte het uiteindelijk af: 1-0. De wedstrijd kwam direct tot leven. Dennis Telgenkamp voorkwam de 2-0 van Queensy Menig en aan de andere kant werd een treffer van Anco Jansen – die tijdens de rust in was gevallen – afgekeurd wegens buitenspel. De gelijkmaker kwam er echter alsnog: doelman Joël Drommel redde knap op een schot van Jansen, maar Michael de Leeuw kon de rebound binnen schieten.

Vlak na de 1-1 moest de assistent-scheidsrechter wéér aan de bak: De Leeuw scoorde opnieuw, maar ook deze treffer bleef niet staan. De gasten uit Drenthe maakten de meeste aanspraak op de winnende treffer. Het slotakkoord was voor Jansen, die na goed voorbereidend werk van Bijl echter over schoot. In de allerlaatste seconde was daar nog bijna een treffer van FC Twente, maar Telgenkamp hield een schot van Lindon Selahi tegen.

FC Emmen blijft met 2 uit 4 onderin de Eredivisie bungelen en stuit na de interlandperiode op Fortuna Sittard. FC Twente is voorlopig de nummer vier van Nederland en mag nu toewerken aan het uitduel met Willem II.