De Boer over blunderende Oranje-international: Het was natuurlijk niet best

De Boer over blunderende Oranje-international: "Het was natuurlijk niet best"

06-10-2020 07:23 Laatste update: 07:28
74

Oranje-bondscoach Frank de Boer wil Marco Bizot niet direct afrekenen op zijn slechte vorm bij AZ. De doelman schutterde afgelopen zondag tegen Sparta (4-4) met twee blunders, een veroorzaakte strafschop en een rode kaart.

Toch mocht de doelman zich melden bij het Nederlands elftal. "Marco heeft een iets mindere periode gehad, maar om hem daarop af te rekenen lijkt me niet fair", zei De Boer maandag op de persconferentie. "Het was natuurlijk niet best, dat weet hij ook. Maar hij raakt niet zo snel van zijn stuk. Hij heeft bewezen dat hij een steady keeper is."

Naast Bizot zitten ook Jasper Cillessen, die deze zomer lang op de vertreklijst stond bij Valencia, en Tim Krul, met Norwich City slecht begonnen aan het Championship, in de Oranje-selectie. "Ik heb het liefst dat ze de sterren van de hemel keepen en elke week spelen. Op dit moment vinden wij dat deze drie hun plek verdienen. Dat gaan we in de toekomst evalueren. We weten wat we aan Jasper hebben, wat we aan Krul hebben."

Ondertussen valt Feyenoord-doelman Justin Bijlow buiten de selectie. "Bijlow volgen we natuurlijk, dat doen we met alle talenten. Maar laat ze eerst maar eens, gedurende een langere periode, dit niveau vasthouden. Het zijn jonge spelers, dat gaat met ups en downs. Hopelijk blijven die downs lang weg", zegt De Boer. "Op dit moment vinden wij het beter dat Bijlow zich concentreert op Jong Oranje en Feyenoord. Als hij zich zo doorontwikkelt, dan klopt hij stevig op de deur. Dan zien we wel wat de toekomst brengt. We vinden dat dit op het moment de juiste keuze is voor zijn ontwikkeling."