Twee Nederlandse talenten op 'lijst van de toekomst' van The Guardian

Twee Nederlandse talenten op 'lijst van de toekomst' van The Guardian

08-10-2020 10:41 Laatste update: 12:42
51

Xavi Simons en Naci Ünüvar staan op de lijst van zestig grootste talenten, opgesteld door The Guardian. Ieder jaar maakt de Engelse kwaliteitskrant een selectie van talenten met een bepaald geboortejaar en dat is nu 2003.

Op de lijst is Ajacied Ünüvar terug te vinden. De Engelse krant herinnert zich de opening van het Estadi Johan Cruyff met een wedstrijd tussen de jeugdteams van Ajax en Barcelona. Ünüvar scoorde in die wedstrijd twee keer en deed dat onder toeziend oog van spelers als Lionel Messi, Frenkie de Jong en Sergio Busquets. Onder de vleugels van Hakim Ziyech ontwikkelde de aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller zich en debuteerde hij al in Ajax 1.

Xavi Simons, centrale middenvelder van beroep, speelt op dit moment voor Paris Saint-Germain en was eerder al actief in de jeugdopleiding van Barcelona. Hij doet scouts met zijn kapsel, speelstijl en leiderschap denken aan Carlos Valderrama, de Colombiaanse ster van weleer en dat beaamt The Guardian. Wellicht werkt Simons zelfs nog harder, zo valt er te lezen. De middenvelder heeft zijn officieuze debuut voor de Parijzenaars al gemaakt.