Götze-stunt maakt PSV trots: Dat het dan zo loopt, is achteraf best bizar

Götze-stunt maakt PSV trots: "Dat het dan zo loopt, is achteraf best bizar"

08-10-2020 13:43 Laatste update: 14:34
65

John de Jong kan terugkijken op een 'bizarre' laatste 24 uur van de transfermarkt. Adrian Fein en Marco van Ginkel kwamen over van Bayern München en Chelsea, maar de grootste transferstunt was de komst van Mario Götze.

De Jong schetst in gesprek met De Telegraaf de gebeurtenissen rond Götze op Deadline Day. Vanaf dinsdagochtend 10.00 uur kwam de transfer in een stroomversnelling, met dank aan trainer Roger Schmidt. "Er was heel veel belangstelling voor hem, het enige dat ik kon doen, was in ieder geval de mogelijkheid van zijn komst openhouden", zegt de technisch manager van PSV over Götze.

Wedden

Meer odds

Dinsdagochtend stapte Götze in de auto naar Düsseldorf, waar Schmidt woont. Vervolgens reed de Duitse WK-held van 2014 door naar Eindhoven. "De trainer heeft uitgelegd wat hij hier kan verwachten. Ik moest in deze deal vooral de financiële kaders bewaken. Dit moest binnen onze mogelijkheden blijven (PSV betaalt naar verluidt twee à drie miljoen euro per jaar, red.). De beslissing was uiteindelijk echt puur aan Mario zelf. Hij heeft er ja op gezegd."

"Met name door Roger is Mario enthousiast geworden van de ideeën van PSV in de afgelopen weken, maar niemand anders dan hijzelf heeft de beslissing genomen", aldus De Jong. "Dat kon ook niet anders, want financieel konden wij de competitie niet aan met andere gegadigden. Dat het uiteindelijk dan zo loopt, is achteraf best bizar."