'Ik heb acht jaar bij Vitesse gezeten, maar dat is niet te vergelijken met Twente'

'Ik heb acht jaar bij Vitesse gezeten, maar dat is niet te vergelijken met Twente'

10-10-2020 09:04
161

Jan Streuer, de technisch directeur van FC Twente, kijkt tevreden terug op zijn eerste transferperiode als verantwoordelijke voor voetbalzaken bij de Tukkers. De 69-jarige Arnhemmer is trots dat hij bij de club uit Enschede mag werken.

Als Twente niet gebeld had, genoot Streuer nu van zijn pensioen. "Ik had tegen elke andere club nee gezegd, maar tegen FC Twente kon ik dat niet", vertelt hij in een groot interview in Tubantia. "Ik kende algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse en er lopen nog mannen rond waarmee ik heb gespeeld. Het is precies vijftig jaar na dato dat ik terug ben. Dat vind ik wel bijzonder."

De ervaren directeur geniet van de ontwikkeling die Twente heeft doorgemaakt. "Nu ik terug ben, heb ik gemerkt hoe groot Twente is geworden. Ik heb acht jaar bij Vitesse gezeten, maar deze clubs zijn qua beleving niet met elkaar te vergelijken. Vitesse heeft 5000 seizoenkaarten verkocht in coronatijd, FC Twente bijna 20.000. Zie hier het verschil."

Streuer stond voor een monsterklus, maar kan terugkijken op een goede transferperiode. Hij bouwde de selectie van Twente gestaag op en stelde met Ron Jans een ervaren trainer aan. Dat had echter zomaar anders gekund: de Tukkers waren in onderhandeling met Alexander Zorniger, maar na uitspraken van Streuer had die er geen zin meer in.

"Ik heb gewoon eerlijk antwoord gegeven op een vraag van een journalist", legt de technisch directeur uit. "Ik vind dat er in Nederland genoeg goede trainers rondlopen, daarvoor hoeven we niet speciaal naar het buitenland. Ik vind het voetbal bij ons toch wat anders dan in het buitenland. Hier worden weer andere dingen gevraagd."