'Transfer Van de Beek naar United één van slechtste deals in Premier League'

'Transfer Van de Beek naar United één van slechtste deals in Premier League'

11-10-2020 14:18
125

De overstap van Donny van de Beek van Ajax naar Manchester United wordt in Engeland nu al gezien als één van de slechtste deals van de transferperiode. Ook van de transfer van Nathan Aké naar Manchester City is een groepje zaakwaarnemers niet onder de indruk.

The Athletic schotelde achttien zaakwaarnemers, die anoniem blijven, een enquête voor. Zij stelden onder meer een lijstje van slechtste deals samen in de Premier League. Edinson Cavani spant de kroon. Manchester United haalde de 33-jarige Uruguayaan transfervrij binnen, maar wel voor een weeksalaris van 200.000 euro. De spits wordt gezien als paniekaankoop.

Cavani ontving 28 procent van de stemmen, waarmee hij ploeggenoot Van de Beek voorblijft. The Mancunians betaalden minimaal 39 miljoen euro aan Ajax voor de middenvelder. Overigens zorgen de kwaliteiten van Van de Beek niet voor twijfel. Wel wordt zijn komst als overbodig bestempeld, aangezien hij Bruno Fernandes en Paul Pogba voor zich weet in de pikorde.

Waar Van de Beek met elf procent van de stemmen als tweede eindigde, is Aké met zes procent gedeeld derde. Manchester City had liefst 44 miljoen euro over voor de Oranje-international, die in de eerste twee competitieduels een basisplaats had. Daarna verdween de verdediger echter naar de bank en een reserverol ligt ook de komende maanden in het verschiet.

Overigens kwam Thiago Alcántara uit de bus als beste deal van de voorbije transferperiode. Liverpool pikte de Spaanse middenvelder op bij Bayern München. James Rodrígeuz, die Real Madrid transfervrij verruilde voor Everton, eindigde als tweede.

De slechtste deals van de transferperiode volgens The Athletic:
1. Edinson Cavani naar Manchester United (Paris Saint-Germain, transfervrij)
2. Donny van de Beek naar Manchester United (Ajax, minimaal 39 miljoen)
3. Nathan Aké naar Manchester City (Bournemouth, 44 miljoen)
4. Amad Diallo naar Manchester United (Atalanta Bergamo, 21 miljoen)
5. Grady Diangana naar WBA (West Ham United, 13,5 miljoen)
6. Wesley Fofana naar Leicester City (Saint- Étienne, 35 miljoen)
7. Kai Havertz naar Chelsea (Bayer Leverkusen, 80 miljoen)
8. Thomas Partey naar Arsenal (Atlético Madrid, 50 miljoen)
9. Callum Robinson naar WBA (Sheffield United, ruildeal voor Oliver Burke)
10. Nélson Semedo naar Wolverhampton Wanderers (Barcelona, 30 miljoen)