Ten Hag wilde een 'absolute topspeler' naar Ajax halen: 'Helaas niet haalbaar'

Ten Hag wilde een 'absolute topspeler' naar Ajax halen: 'Helaas niet haalbaar'

13-10-2020 20:40 Laatste update: 14-10-2020 09:08
127

Erik ten Hag had graag nog een topspits naar Ajax gehaald, maar dat is niet gelukt. Hij is wel blij dat een aantal sterkhouders gebleven is in Amsterdam.

"Er zijn veel bewegingen geweest. Andre Onana en Nicolás Tagliafico zijn gebleven, daar zijn we ontzettend blij mee", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Die stonden absoluut op de nominatie om een vervolgstap te maken, maar ze zijn er nog en daar zijn we happy mee. We zijn goede spelers als Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Joël Veltman verloren, maar hebben ook spelers als Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Antony teruggekregen."

Ten Hag wilde nog een spits aantrekken. Directeur spelersbeleid Marc Overmars bevestigde dat min of meer al. "We hadden ingezet op een nummer negen. We waren heel kritisch, want het moest een absolute topspeler zijn. Helaas is dat niet mogelijk geweest, niet haalbaar", zegt Ten Hag.

"We hebben heel kritisch gekeken omdat we zelf veel goede spitsen in huis hebben. Als je wat binnenhaalt, moet het ook echt beter zijn. Dat is helaas niet gelukt, maar verder zijn we tevreden."

"Je zoekt topkwaliteit. Iemand die het op het allerhoogste niveau heeft laten zien. Suárez? Ik wil geen namen noemen, maar je moet aan die categorie denken. Daar hebben we naar gezocht. Betere opties dan wat we hier hebben lopen, hebben we niet kunnen vinden."