'Krijg geen verwijten van andere spelers, wel dat ik het anders had moeten doen'

'Krijg geen verwijten van andere spelers, wel dat ik het anders had moeten doen'

14-10-2020 08:53
18

Sylla Sow probeerde in de voorbereiding een transfer te forceren en spande een rechtszaak aan tegen RKC Waalwijk. De aanvaller kreeg geen gelijk en stelt nu dat hij zijn poging om naar KAS Eupen te vertrekken anders had moeten aanpakken.

Sow bleef weg van de Waalwijkse trainingen en dat zit hem nu niet helemaal lekker. "Ik krijg geen verwijten van andere spelers", doet hij zijn verhaal tegenover het Brabants Dagblad. "Er is alleen gezegd dat ik het anders had kunnen doen. Ik ben bijvoorbeeld met de trainer om tafel gegaan. Die is altijd heel eerlijk in dat soort dingen. Fred Grim zei dat ik naar hem toe had moeten komen."

Samen met zijn zaakwaarnemer besloot de aanvaller om naar de rechter te stappen. "Er zou een foutje in mijn contract zitten. Op basis daarvan zou ik transfervrij of tegen een geringe vergoedingssom weg kunnen bij RKC. Dat de rechter er anders over dacht, is jammer. Maar gelukkig zijn we steeds netjes gebleven naar elkaar toe. De sfeer tijdens de schorsingen van de rechtszitting was niet vervelend. RKC en ik zijn geen vijanden geworden."

Komend weekend speelt Sow met RKC tegen Heracles Almelo, waar met Silvester van der Water ook een speler onder contract staan die uit onvrede wegbleef bij de club. De aanvaller van de Brabander overwoog een berichtje te sturen. "Om hem te laten weten dat dat niet de juiste route is om een transfer af te dwingen. Ik zou het niemand aanraden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s