Memphis schittert in Frankrijk: assist-hattrick en mijlpaal bij zege Lyon

Memphis schittert in Frankrijk: assist-hattrick en mijlpaal bij zege Lyon

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 14:55zo 18-10-2020 om 14:55

Memphis Depay heeft zich vier dagen na zijn Oranje-optreden tegen Italië van zijn beste kant laten zien in Frankrijk. Met drie assists had hij een groot aandeel in de 2-3 zege van Olympique Lyon op RC Strasbourg.

Memphis verliet Lyon bijna twee weken geleden in de wetenschap dat hij tijdens het trainingskamp van Oranje speler van FC Barcelona zou kunnen worden. Zover kwam het vanwege de Spaanse regelgeving niet, waardoor de aanvaller zondag aan de aftrap stond in Straatsburg.

En dat hebben ze in Frankrijk geweten ook: voor rust bereidde Memphis alle drie de Lyon-treffers voor. Eerst opende Timo Kadewere op aangeven van de voormalig PSV'er de score, waarna Lyon-spits Karl Toko-Ekambi twee keer toesloeg na een pass van Memphis. Strasbourg vocht zich nog wel terug tot 2-3, maar verder liet Lyon het niet komen.

Memphis bereidde sinds zijn entree in Frankrijk liefst 35 doelpunten voor. Dat is er een meer dan Ángel Di Maria (Paris Saint-Germain). De Oranje-international is daarmee de assistkoning van de Ligue 1. Dit seizoen staat de teller bovendien op vier competitiegoals.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws