Antony had geen geld voor voetbalschoenen: 'Moeder nam ze stiekem mee uit winkel'

Antony had geen geld voor voetbalschoenen: 'Moeder nam ze stiekem mee uit winkel'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 10:06di 20-10-2020 om 10:06

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 10:11di 20-10-2020 om 10:11

Antony schittert in zijn eerste maanden in de Eredivisie bij Ajax, maar amper twee jaar geleden leefde hij nog in de Braziliaanse favela zonder geld. In een interview op de website van de Amsterdammers vertelt de buitenspeler over zijn moeilijke jeugdjaren.

Antony werd in september 2018 aan de eerste selectie van São Paulo toegevoegd. "Veel mensen weten niet dat ik nog in de favela woonde toen ik op mijn zeventiende bij de selectie kwam", vertelt de Braziliaan. "Ik had geen voetbalschoenen en speelde vier maanden met geleende kicksen van Denilson. Mijn moeder nam vervolgens stiekem voetbalschoenen mee uit de winkel, om deze later te betalen. We hadden er geen geld voor."

Het moment dat Antony begon te verdienen bij São Paulo kan hij zich nog goed herinneren. Hij ging al snel shoppen met een goede vriend van hem. "Dat was iets wat we bijna nooit konden doen. We hebben toen kleren voor kerst en oud & nieuw gekocht. Het maakt me dankbaar dat ik hem dan iets kan geven", aldus Antony, woonachtig in Amstelveen en nog vaak terugdenkend aan Brazilië.

"Natuurlijk heb ik wel een beetje heimwee. Ik woon in Amstelveen, maar ik moet mijn vriendin en kind missen, zij wonen nog in Brazilië. Er moeten nog wat zaken geregeld worden, daarna kunnen ze hier hopelijk zo spoedig mogelijk naartoe komen", aldus de miljoenenaankoop, goed voor drie goals in vijf Eredivisie-wedstrijden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws