Rapport PSV: één onvoldoende, Hendrix, Götze en Madueke maken prima indruk

Rapport PSV: één onvoldoende, Hendrix, Götze en Madueke maken prima indruk

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 22:57do 29-10-2020 om 22:57

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 23:01do 29-10-2020 om 23:01

PSV kwam met de schrik vrij in het Europa League-duel met Omonia Nicosia door een late goal van Donyell Malen. De Eindhovenaren boekten daardoor een verdiende 1-2 zege op Cyprus. VoetbalPrimeur deelt weer cijfers uit.

Yvon Mvogo – 6: als je zo'n wondergoal van eigen helft – die wellicht afgekeurd had moeten worden - tegen krijgt, sta je als keeper toch te kijk. Een blunder van Mvogo was het desondanks zeker niet.

Jordan Teze – 6: Teze mocht op het laatste moment toch naar Cyprus afreizen en speelde eens niet centraal, maar als rechtsback. Verdedigend stond hij zijn mannetje, aanvallend was het net iets minder.

Jorrit Hendrix – 7: geboren uit nood moest Hendrix als centrale verdediger aantreden. Zijn onhandige overtreding op de middenlijn in aanloop naar de openingstreffer was eigenlijk de enige smet. Hij maakte verder een prima indruk.

Olivier Boscagli – 5,5: de Fransman had enkele goede ingrepen, maar liet het verdedigend ook enkele keren afweten. Zo was hij niet bij de les bij de eerste kans van de Cyprioten. Zijn voetballende inbreng viel ietwat tegen.

Philipp Max – 6,5: de Duitser was weer zeer bedrijvig aan de linkerkant. PSV oogde lange tijd gelaten, maar Max was wat dat betreft een positieve uitzondering. Hij was zelf nog gevaarlijk met een hard schot.

Ibrahim Sangaré – 6: na een aarzelende start, waarin hij wederom matig was in de passing, ging het na rust steeds beter. Strepen we de twee helften tegen elkaar weg, dan komen we uit op een krappe voldoende.

Ryan Thomas – 5: een ongelukkig optreden van Thomas, die vooral na zijn slechte terugspeelbal vlak na de pauze aardig de kluts kwijt was.

Mario Götze – 7: zijn inbreng werd node gemist tegen Vitesse. De Duitse creatieveling strooide bij vlagen weer met fraaie passes en was ook belangrijk bij de gelijkmaker. De spil in het web bij PSV.

Mohamed Ihattaren – 5,5: Ihattaren wil zich misschien wel iets té graag laten zien. Nog lang niet alles ging goed bij de spelmaker, die twee goede kansen niet benutte. Er lijkt desondanks wel een stijgende lijn zichtbaar.

Donyell Malen – 6,5: met twee doelpunten was Malen zeer belangrijk voor PSV. De gelegenheidsaanvoerder maakte na veertig minuten gelijk, liet in het vervolg flinke mogelijkheden onbenut, maar schoof in de slotfase alsnog de verdiende 1-2 binnen.

Noni Madueke – 7: de meeste dreiging aan PSV-zijde kwam van Madueke, die ook nog eens knap klaarlegde voor Malen bij de 1-1. De jonge Engelsman krijgt door de vele afwezigen een kans en toonde aan een plaag te zijn voor verdedigers.

Invallers

Adrian Fein - x: kwam na 83 minuten in het veld voor Madueke en speelde te kort voor een beoordeling.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws